Oprema

IThome sustav može se prilagoditi željama i potrebama svakog korisnika. Odabrani paket opreme korisnik može u bilo kojem trenutku, čak i naknadno, nadograditi dodatnom opremom. Također, IThome sustav moguće je preseliti na drugu lokaciju (npr. u slučaju preseljenja).

IThome GSM gateway

Uređaj koji povezuje prostor s Cloud-om te tako omogućava da naredba s mobitela dođe do određenog uređaja u bilo kojem prostoru.

IThome aplikacija za Android, iPhone i iPad

Putem aplikacije na smartphone-u jednostavno se upravlja svim tehničkim sustavima u prostoru – uredu, kući, stanu… Aplikacija je besplatna i dostupna je za iPhone i Android na Apple Store-u i Google Play Store-u za Android aplikacije.

Najbitnije karakteristike

Upravljanje svim tehničkim sustavima unutar doma od bilo kuda u svijetu putem mobitela

Scene

Scene omogućavaju da se pritiskom jedne tipke ambijent u domu prilagodi željama i zahtjevima korisnika. Scene kreira sam korisnik na vrlo jednostavan način.

Broj scena je neograničen, a za svaku bitnu dnevnu rutinu (večera, gledanje utakmice, dolazak gostiju, odlazak na spavanje) kreira se po jedna scena.

Tako se npr. može aktivirati scena “gledanje filma“ koja pali prigušenu rasvjetu u dnevnom boravku, gasi rasvjetu u ostalom dijelu stana, spušta rolete, podešava grijanje te pali TV i multimediju, odnosno sve ono što korisnik namjesti za određenu scenu.

Scena odlaska
Scena odlazak omogućava da pritiskom na samo jednu tipku kompletan dom prijeđe u “stand-by“stanje tj. da se ugasi rasvjeta, spuste rolete, ugasi klima i grijanje. Ako korisnik ima alarmne sustave, aktivacijom scene odlazak aktiviraju se alarmi.

Scena dolaska
Scena dolazak omogućava da se pritiskom na samo jednu tipku dom pripremi za dolazak (pali se grijanje ili klima, rasvjeta, glazbena linija i sl.)

Ako korisnik ima alarmne sustave, aktivacijom scene dolazak deaktiviraju

Timeri
Aktiviranje scene u točno određeni dan, sat i minutu, npr. aktiviranje scene buđenja svaki radni dan u 7.00. Prilikom aktivacije scene buđenje uplalit će se rasvjeta definirati grijanje/hlađenje, podignuti rolete, upaliti TV ili radio, …. i može početi radni dan.

Obavijest kod alarmnih situacija
Prilikom alarmnih situacija sustav šalje obavijesti putem SMS-a i e-mail poruke na željene brojeve odnosno e-mail adrese (prijatelji, obitelj, zaštitarska kuća, kućepazitelj i sl.)

Preventiva provali simulacijom života u prostoru

Bežični smart termostat

Bežičan termostat zamjenjuje kompletnu automatiku grijanja. Time se grijanje može podešavati bilo kada i s bilo kojeg mjesta na svijetu. Također je moguće na jednostavan način predefinirati grijanje za sve dane u tjednu.

Osnovne karakteristike su:

Bežičnost – moguće ga je preseliti u prostoriju u kojoj boravite i u kojoj treba biti optimalna temperatura

Jednostavan za programiranje – programiranje  režima rada po danima, satima, tjednima. Mogućnost određivanja više programa što je naročito korisno kod nestandarnog boravka u domu. npr. ukoliko imamo djete koje ima školu svaki tjedan u različitim smjena

Energy Limiter – gašenje grijanja kada vanjska temperatura prelazi zadanu vrijednost (ne pali grijanje ako je vani npr. 18 stupnjeva)

Adaptivna internet funkcija grijanja – omogućava dosezanje željene temperature prostora u točno određeno vrijeme prema želji korisnika na osnovu vanjske temperature i prognoze vremena.Ukoliko se sustav grijanja pokrene prerano dolazi do neželjenog utroška energije, a ako se sustav grijanja pokrene prekasno dolazi do smanjenja komfora. Iz tog razloga Adaptive Internet Function putem vanjske temperature i prognoze vremena regulira temperaturu.

Funkcija otvorenog prozora  – termostat osjeti nagli pad temperature u prostoriji, kada je u blizini otvoren prozor i šalje e-mail korisniku

e-mail obavijesti – slanje e-maila  ukoliko temperatura u domu padne ispod temperature ili naraste iznad postavljene temperature od strane korisnika IThome sustav šalje e-mail upozorenja

Bežičan modul upravljanja klimom

Bežičan modul upravljanja klimom omogućava da sa bilo kojeg mjesta na svijetu možete upravljati svojim klima uređajem. Klima se može paliti ili gasiti, te podešavati temperatura što će omogućiti ugodnu temperaturu prije povratka kući s vikenda, posla, puta ili izlaska. Modul je kompatibilan sa svim klima uređajima.

Modul rasvjete – dimer 210W

Modul rasvjete omogućava da svako rasvjetno tijelo koje sadrži ovaj modul postaje rasvjeta kojoj se može mijenjati intenzitet (dimati). Također pritiskom na samo jednu tipku na Vašem mobitelu moguće je podesiti rasvjetu ili stvoriti ugodan ambijent u domu. Rasvjetu se i dalje može paliti/gasiti i mjenjati intenzitet na “klasičan“ način putem prekidača. Ovaj modul ima maksimalnu snagu od 210W. Modul je kompatibilan sa žaruljama sa žarnom niti, halogenom rasvjetom, večinom štednih dimabilnih žarulja (Osram, Phillips, ….), te sa dimabilnom LED rasvjetom.

Bežični 2-kanalni predajnik

Ovaj modul koristi se u slučaju višestrukih prekidača ili izmjeničnih prekidača (paljenje rasvjetnog tijela sa više mjesta).

Bežična utičnica – 3500W

Putem mobitela može se paliti i gasiti bilo koji uređaj spojen na određenu utičnicu kao npr. TV, glazbena linija, električna grijalica, bojler, ventilator…

Odlaskom iz doma mogu se ugasiti svi uređaji koje korisnik ne želi imati upaljene kada je odsutan, te se utičnice mogu jednostavno podesiti da se pale u točno određene dane, sate, minute. Na utičnicu se može spojiti uređaje do maksimalno 3500W.

Bežični relej – 1000W

Uključuje i isključuje rasvjetu ili bilo koji električni uređaj do maksimalne snage 1000W. Najčešća primjena je u kombinaciji sa bežičnim 2-kanalnim prijemnikom za upravljanje rasvjetom po principu pali/gasi.

Bežično grlo žarulje – pali/gasi – 100W

Pali i gasi rasvjetu do maksimalne snage 100W. Najčešća primjena je u kombinaciji sa bežičnim 2-kanalnim prijemnikom za upravljanje rasvjetom.

Bežično grlo žarulje – pali/gasi/dimanje – 100W

Pali, gasi i mijenja intenzitet (dimanje) rasvjete do maksimalne snage 100W. Najčešća primjena je u kombinaciji sa bežičnim 2-kanalnim prijemnikom za upravljanje rasvjetom.

Bežičan modul roleta

Ovaj modul namijenjen je za rolete, tende ili žaluzine. Mobitel postaje daljinski upravljač kojim se može kontrolirati pojedina roleta ili sve istovremeno.

Security

IThome security module

Koristi se kada želimo uključiti security elemente (senzore provale, vatre, vode, plina, SOS) u IThome sustav. IThome security module se ugrađuje u IThome GSM (Mobile) gateway.

Bežični digitalni senzor pokreta – detektor provale

Ukoliko je aktivirana scena odlazak i protuprovalni senzor opazi nepoželjnog gosta, sustav šalje obavijesti putem SMS-a ili e-mail poruke.

Senzor ima integrirani LED prikaz statusa baterija i ispravnosti.

Bežični senzor požara

Ukoliko se aktivira vatrodojavni senzor, sustav šalje obavijesti putem SMS-a ili e-mail poruke.

Senzor ima integriranu sirenu 85 dB, LED prikaz statusa baterija i ispravnosti.

Bežični senzor istjecanja vode

Ukoliko je aktivirana scena odlazak i senzor opazi istjecanje vode, sustav šalje obavijesti putem SMS-a ili e-mail poruke.

Bežični senzor prirodnog plina -metan

Ukoliko se aktivira senzor plina (metan), sustav šalje obavijesti putem SMS-a ili e-mail poruke.

Senzor ima integriranu sirenu 85 dB, LED prikaz statusa baterija i ispravnosti.

Bežični senzor prirodnog plina -propan-butan

Ukoliko se aktivira senzor plina (metan ili propan-butan), sustav šalje obavijesti putem SMS-a ili e-mail poruke.

Senzor ima integriranu sirenu 85 dB, LED prikaz statusa baterija i ispravnosti.”

Bežični senzor monoksida Carbon Monoxide (CO)

Ukoliko se aktivira senzor monoksida – CO (smrtonosni plin bez boje, okusa i mirisa), sustav šalje obavijesti putem SMS-a ili e-mail poruke.

Senzor ima integriranu sirenu 95 dB, LED prikaz statusa baterija i ispravnosti.

Bežična SOS vodootporna narukvica

Narukvica sa SOS tipkom idealno je rješenje za starije i nemoćne osobe, djecu, osobe sa invaliditetom i za sve osobe kojima može zatrebati pomoć i hitna intervencija.

Pritiskom na crvenu SOS tipku IThome sustav šalje obavijesti putem SMS-a i/ili e-mail poruke korisniku, ukućanima, obitelji, njegovateljima ili zaštitarskoj tvrtci, ovisno o navedenim brojevima odnosno e-mail adresama.